Ring til os + 45 40 42 59 53

Kaffe

Kaffe

Brygning:

Er du bevist omkring din kaffe, så køb kun friskmalet kaffe, eller bedre endnu køb din egen kaffemølle, og mal bønnerne selv.
Kaffebønnerne må ikke været malet for fint og ikke for groft. Malet kaffe skal føles hård og skarp, og bør for øvrigt opbevares i lufttæt beholder, eller drikkes inden for 8-10 dage efter maling/pakkens åbning.

Der er flere måder, man kan udnytte kaffens potentiale, f.eks. følgende:
– Bryg kaffe på gammeldags facon i kanden, med filter og tragt. Brug 60-70 gram kaffe pr. liter færdig kaffe.
– Bryg den på en stempelkande, kræver mindre tid og smager bedst, næsten som duften af nymalet kaffe.
– Bryg den i en espresso kande og få en kop kaffe som virkelig smager af noget.

Uanset hvilken fremgangsmåde der vælges, skal der anvendes friskt koldt vand til brygningen, desuden skal alle redskaber der anvendes ved kaffebrygningen være rene. Gammel kaffe giver en bitter smag.
Når bønnerne overhældes med vand må vandet ikke være mere end 95ºc
Når brygningen er overstået bør der røres rundt i kaffen, da det første vand gennem filtret trækker mere aroma ud af bønnerne end det sidste; 40% af vandet har 80% af smagen.
Kaffen skal drikkes mens den er frisk, hvilket vil sige inden 20 minutter efter den er brygget, ellers kan megen af aromaen dampe eller “ilte” væk.

Log ind

Nyheder

Adresse

Fru Jakobsen
V/ Malene Jakobsen
Østerbrogade 20B
9670 Løgstør
Telefon: 40425953