Ring til os + 45 40 42 59 53

The

EN VERDEN AF THE

Fremstilling af the

En theplukker kan plukke ca. 35 kg. grønne theblade pr. dag.
Hvilket giver ca. 8 kg. færdig the. The busken plukkes hver
5-10. dag. Man plukker de to øverste blade samt det nye skud
også kaldet “two leaves and a bud”. En busk giver ca. 70 gr. færdig
the pr. år.

Theen tørres i 24 timer, før den rulles. Formålet med rulningen er
at knuse bladcellerne og frigøre de safter og enzymer, som giver
theen sin karakteristiske smag. Under denne proces får bladstykkerne
den størrelse og form som man ønsker. Bladene er stadig grønne.

På aktionen bliver der set, lugtet og smagt på theen, før den bliver solgt
videre og sendes ud i verden.

De forskellige typer the

Hvid the:
Hvis the er den mest kostbare og eksklusive the. Den produceres i
begrænsede mængder i Kina og kan kun plukkes få dage om året.
Theen kan udelukkende plukkes på tørre dage, duggen skal være
fordampet og der må ikke være frost i jorden. Hvid the har et stort
indhold af antioxidanter. Når bladene er blevet dampede og tørrede,
ligner de små hvide blomster, deraf navnet. Vand temperaturen for
Hvid the skal være ca. 70-85°c.

Grøn the:
Ufermenteret the. Friske grønne blade spredes ud i et tyndt lag og
udsættes for sollys eller varm luft 1-2 timer. Herefter bliver bladene
dampet eller ristet til de er fugtige og bløde. Bladene bliver rullet og lagt
til tørre i ca. 1-2 timer. De har nu fået en mat, grøn farve og er klar til
sortering. Den grønne the har et stort indhold af antioxidanter.
Vand temperaturen for grøn the skal være ca. 70-85°c.

Sort the:
Fermenteret the. Den mest kendte type the. Sælges i mange forskellige
sorteringer og størrelser. Fremstilles i stort set alle theproducerende
lande. Kan drikkes rene, men er også ofte brugt til aromatiseret the.
Vand temperaturen for sort the skal være ca. 95°c.

Rød the:
Rooibush the kommer fra Sydafrika hvor der findes mange store Rooibush
plantager. Rooibush kvistene bliver plukket ca. 2 gange om året og bliver
behandlet og fermenteret næsten som almindelig sort the. Rooibush the
indeholder ingen koffein eller garvesyre.

Tilberedning af The

  1. Anvend frisk koldt vand.
  2. Varm thekanden op før brug.
  3. Afmål den rette mændge the – ca. 2 gr. pr. kop.
  4. Sort the – kog vandet og lad det køle til det er ca. 80 grader
    og hæld det over theen.
  5. Lad theen trække. Småbladent the ca. 3 minutter. og storbladet the 5-7 minutter.
    Theen bør ikke trække længere, ønsker man en stærkere kop øges mængden af the.

Iste – Æble-orange the

3. spsk. Æble-orange the
1 liter kogende vand
2-3 spsk. rørsukker

Lav theen som normalt. Lad den trække i 6-8 minutter og smag theen til med rørsukker.
Sæt theen i køleskabet og nyd den kold med isterninger/knust is.

Log ind

Nyheder

Adresse

Fru Jakobsen
V/ Malene Jakobsen
Østerbrogade 20B
9670 Løgstør
Telefon: 40425953